Stofa | Læs om Stofa internet | Bredbånd.com

Stofa

Her kan du læse om Stofa internet. I dag tilbyder Stofa både bredbånd og fibernet, men oprindeligt blev Stofa sat i verden for at levere TV til bolig- og antenneforeninger.

Stofa er især kendt som TV-udbyder, men de tilbyder også både internet og mobiltelefoni. Faktisk er Stofa en af de største internetudbydere i Danmark.

Næsten en halv million danskere får internet fra Stofa, og det er dermed kun YouSee, der leverer bredbånd til flere danskere.

Læs også: Sammenlign danske internetudbydere

Historien bag Stofa

Stofa blev grundlagt i 1959, lang tid før danskerne vidste, hvad internet var. Dengang leverede Stofa TV til antenneforeninger, boligforeninger og grundejerforeninger.

Siden da er der sket meget, og Stofa har udviklet deres produkter, så du i dag også kan få Stofa internet og mobiltelefoni.

Stofa har gennem tiden været ejet af flere forskellige selskaber. I 1995 blev Stofa en del af TeliaSonera og skiftede i den forbindelse navn til Telia Stofa A/S.

Telia solgte i 2010 Stofa til den svenske kapitalfond Ratos, der allerede i 2012 solgte selskabet videre til energi og -telekoncernen Syd-Energi (SE). Syd-Energi ejer også en del af Waoo, der ligesom Stofa tilbyder internet til private og foreninger.

I 2019 fusionerede Syd-Energi med Eniig. Resultatet af fusionen blev Norlys, der i dag er Danmarks største energi- og telekoncern. Norlys ejer udover Stofa også Boxer, Eniig Fiber og N1. Stofa eksisterer stadig under eget navn.

Stofa internet

Du kan få Stofa internet gennem kabel-tv-stik (coax-kabler) og via fibernettet. Begge dele sikrer godt internet, men du får klart den hurtigste og mest stabile internetforbindelse via fibernettet.

Stofa kan i dag levere internet til cirka 20 % af danskerne. De har bevaret deres oprindelige fokus på antenne- og boligforeninger, men leverer også internetpakker til private og erhverv.

Hvis du er en del af en antenne- eller boligforening, skal du typisk henvende dig direkte til foreningens administrator, hvis du vil have internet fra Stofa.

Antenne- og boligforeningerne forhandler en samlet aftale på vegne af beboerne i foreningen. Det betyder, at de ofte får et skræddersyet tilbud og en fordelagtig pris.

Det er dejligt for dig som beboer i en forening, men det kan også betyde, at priserne på Stofa internet varierer afhængigt af, hvor du bor.

Stofa internet – Priser

Stofa tilbyder forskellige hastigheder i forskellige prisklasser. Jo højere hastighed, jo højere priser. Det gælder hos Stofa, ligesom det gælder hos de fleste andre internetudbydere.

Brug sammenligningsværktøjet til at se priser på Stofa internet ved siden af andre internetudbyderes priser.

En tommelfingerregel er, at jo flere der bruger nettet, jo højere hastighed har du brug for. Derfor er det vigtigt, at du har styr på, hvor mange enheder der bruger nettet samtidig, og hvad de bruger det til. Når du har styr på hastighederne, kan du vælge den bedste pris.

Læs også: Sammenlign internet og undgå at betale overpris

Stofa hastighedstest

Hvor hurtigt internet kan du få med Stofa? Når du vælger internet, er det alfa og omega, at du vælger den rigtige hastighed. Med Stofa internet kan du få hastigheder fra 30 Mbit og helt op til 1000 Mbit.

Vær opmærksom på, at det ikke altid er muligt for alle forbrugere at få den hastighed, der er angivet i internetudbydernes tilbudsmateriale. Det gælder alle internetudbydere og ikke kun Stofa.

Hvis der eksempelvis står 30 Mbit i et tilbud, er det ikke ensbetydende med, at det er den hastighed, du får på din adresse. Ifølge reglerne skal internetudbyderne dog sikre, at minimum 80 % af forbrugerne får den lovede hastighed.

Vil du vide, hvad hastigheden er på dit bredbånd? Brug hastighedsmåleren til at tjekke, hvor hurtigt internet du har.

Stofa Trustpilot

Hvis du overvejer at skifte din nuværende internetudbyder ud med Stofa, kan det være en god idé at tjekke, hvad andre har skrevet om Stofa på Trustpilot.

Trustpilot er en gratis og uafhængig platform, hvor forbrugere kan give deres mening til kende og dele deres erfaringer med forskellige produkter og virksomheder.

På Trustpilot kan du se, om andre har vurderet Stofa til at være dårlige, under middel, middel, gode eller fremragende og læse nuværende og tidligere kunders anmeldelser. Husk din kritiske sans, når du læser anmeldelser på Trustpilot eller andre anmeldelsesplatforme.

Stofa bredbånd til erhverv

Stofa tilbyder også bredbånd til erhverv. Med Stofa Erhverv kan du få en skræddersyet løsning på erhvervsinternet til arbejdspladsen og medarbejderbredbånd til de ansattes hjemmekontor. Læs mere om internet til erhverv her.

Læs også: Få oversigt over danske internetudbydere

Kontaktoplysninger
  • CVR-nummer: 42405310
  • Telefon: +45 88 30 30 30
  • Hjemmeside: www.stofa.dk