Hastighedstest: Hvor hurtigt er dit internet?

Tag vores hastighedstest og mål, hvor høj din internethastighed er.

Hastighedstesten er til dig, der lidt for ofte er frustreret over, at dit internet svigter midt i din yndlingsserie eller er for langsomt, når du arbejder hjemmefra. Den er til dig, der overvejer at skifte internetudbyder og til dig, der er nysgerrig på, om du får den internethastighed, du betaler for.

Få tilbud på bredbånd

Er du ikke tilfreds med internethastigheden på dit bredbånd? Du kan bede om tilbud fra flere internetudbydere i formularen på denne side.

Guide: Sådan bruger du hastighedsmåleren

Vores hastighedstest er gratis, og når du først er i gang, tager det ikke mere end et minut, før du får svar på, hvor hurtigt internet du har.

Du kan både bruge måleren på kablet og trådløst netværk, men vær opmærksom på, at trådløst internet altid vil være lidt langsommere end kablet.

Følg disse fem trin og test din internethastighed:

Hvordan ser et internetkabel eller netværkskabel ud?
Internetkabel. Få et præcist resultat af hastighedstesten ved at tilslutte din computer til routeren med et kabel.
 1. Tilslut computeren direkte til routeren via et almindeligt internetkabel (kaldes også netværkskabel, ethernetkabel, patchkabel eller RJ45). Du har højst sandsynligt modtaget et internetkabel sammen med din router. Vær opmærksom på, at du muligvis skal bruge en adapter for at kunne forbinde kablet til din computer.
 2. Slå dit trådløse netværk/WiFi fra på computeren. På de fleste computere kan du slå WiFi fra ved at gå ind i 'Indstillinger' og herunder vælge indstillinger for 'Netværk'.
 3. Sluk alle enheder, som bruger netværket, dvs. andre computere, smartphones, printere osv.
 4. Luk alle programmer og tjenester, som bruger internettet. Det gælder ikke kun din browser men også programmer som Skype, FaceTime osv. samt antivirusprogrammer (husk at slå antivirus til igen, når du har taget hastighedstesten).
 5. Tryk på 'Begynd' og start hastighedsmåleren. Læn dig tilbage og vent på resultatet af din hastighedstest.

Når du har taget hastighedstesten, kan du bruge sammenligningsværktøjet til at sammenholde din hastighed og pris med andre internetudbydere. Hvis du ikke er tilfreds med din nethastighed, kan du udfylde formularen øverst på siden og få tilsendt uforpligtende tilbud fra op til tre internetudbydere i dit område.

Kan du ikke tilslutte din computer direkte til routeren?

Hvis du ikke lige kan finde dit internetkabel, kan du sagtens bruge hastighedsmåleren til at teste din trådløse internetforbindelse. Så skal du bare springe direkte til punkt 3. Her er det især vigtigt, at du er opmærksom på, at du ikke har nogle igangværende downloads eller streamer, mens du foretager hastighedstesten.

Få det mest præcise resultat

Hvis du vil være sikker på at få et retvisende og præcist resultat, når du tester hastigheden på dit internet, bør du også være opmærksom på følgende:

 • Er der andre brugere eller enheder på det netværk, du skal til at lave hastighedstesten på? Hvis der er andre enheder på netværket, kan det give et langsommere resultat. Tjek, at du er logget af smartphones, tablets og andre computere, der normalt er koblet på netværket. Vær opmærksom på, at printere og digitalkameraer også kan være koblet på netværket.
 • Er du i gang med at downloade? Vær sikker på, at du ikke er i gang med at downloade noget, mens du bruger hastighedsmåleren. Det vil forringe downloadhastigheden.
 • Hvor er din router? Vær opmærksom på, at tykke vægge eller for lang afstand til routeren kan påvirke din bredbåndshastighed.
 • Hvornår er det bedst at tage hastighedstesten? Testen kan blive påvirket af høj belastning på bredbåndsnettet. Derfor har det betydning, hvilket tidspunkt, du tager hastighedstesten på. Hvis du vil have et præcist resultat, bør du tage testen flere gange og på forskellige tidspunkter af døgnet.
 • Benytter du en VPN? Hvis du benytter en VPN, skal du frakoble den, inden du tager hastighedstesten. VPN kobler dig til en anden server, hvilket gør hastigheden en smule lavere.
 • Hvor gammel er din computer? Hvis din computer er af ældre dato og generelt har svært ved at køre programmer, kan det påvirke resultatet af hastighedstesten.

Hvad viser hastighedstesten?

Hastighedstesten viser selvfølgelig din internethastighed, herunder din download- og uploadhastighed. Men hvis du vil have det optimale ud af hastighedsmåleren, skal du ikke kun se på hastigheden. Du skal også se på kvaliteten af signalet. Det gør du ved at fokusere på Ping og Jitter. Er du ikke helt sikker på, hvad det betyder? Her kommer en lynhurtig forklaring:

 • Downloadhastighed: Den hastighed du har, når du downloader data. Teknisk angiver downloadhastigheden, hvor hurtigt din computer modtager data fra en online server, og den er derfor vigtig, hvis du streamer musik, film og serier.
 • Uploadhastighed: Den hastighed du har, når du eksempelvis sender en e-mail eller lægger videoer og billeder på sociale medier. Teknisk angiver din uploadhastighed, hvor hurtigt din computer videresender data til en internetserver, og den er derfor vigtig, hvis du lægger meget indhold op online.

 • Ping: Har indflydelse på, hvor hurtigt en internetside loader. Den kan derfor være særligt interessant at se på, hvis du bruger din internetforbindelse til online gaming. Ping beskriver din internetforbindelses reaktionstid, dvs. hvor lang tid der går, fra man udsender et signal til en server og den kommer retur. Det angives i millisekunder og bør ikke tage længere tid end 10-30 ms.
 • Jitter: Angiver, hvor mange pings i testen der er succesfulde. Vi vil ikke gå ind i en længere forklaring her. Det eneste, du skal vide, er, at jitteren skal være så tæt på 0 som muligt.

Hvis du kun bruger din internetforbindelse til at tjekke Facebook, sende en mail eller to og downloade en pdf i ny og næ, er Ping og Jitter ikke nødvendigvis vigtige for dig. Bruger du derimod din internetforbindelse til online gaming, kan de være afgørende for din internetforbindelse.

Stemmer hastighedstesten overens med din regning?

Når du har målt din internethastighed, kan du sammenligne tallene fra testen med tallene på din regning. Når du har gjort det, ved du, hvad du har. Hvis du også gerne vil vide, hvad du kan få i stedet, kan du sammenligne pris og hastighed med andre internetudbydere ved hjælp af vores sammenligningsværktøj. Du kan også udfylde formularen for at blive kontaktet med uforpligtende tilbud fra op til tre internetudbydere i dit område.

Hvorfor er det en god idé at tage en hastighedstest?

Markedet udvikler sig hele tiden, og der kommer hele tiden nye tilbud, der kan give dig bedre, hurtigere og billigere internet. Så i princippet er der altid en god grund til at teste hastigheden på din internetforbindelse og sammenligne med andre udbydere. Men det er især en god idé, hvis du ofte spørger dig selv:

 • Hvorfor er mit internet langsomt?

 • Hvorfor hakker nettet, når jeg streamer film, serier og musik?
 • Hvorfor bliver mit internet ustabilt og sløvt, når der er flere på netværket?
 • Hvorfor tager det lang tid at downloade eller uploade filer?
 • Får jeg den internethastighed, jeg betaler for?
 • Kan jeg få hurtigere internet?

Indhent tilbud på bredbånd