Sammenlign Internetpriser. Dét skal du holde øje med når du sammenligner internet.

Sammenlign internet og undgå at betale overpris

Hvad skal du holde øje med, når du sammenligner internet? Vi hjælper dig med at sammenligne internetpriser, hastigheder, signaltyper og kundefordele.


Billede af Pernille Ellehage

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sidst opdateret: 03/11-2020

Få tilbud på internet her

Du kan bruge sammenligningsværktøjet til at finde tilbud på internet, der passer til dit behov. Er du i tvivl om, hvad dit behov er, når det kommer til internet?

Vi hjælper dig med at finde hoved og hale i internetudbydernes jargon, så du nemt kan regne ud, hvilken hastighed og bredbåndstype du har brug for.

Vil du hellere have konkrete tilbud på internet? Det kan vi også sagtens finde ud af. Du skal bare udfylde kontaktformularen. Så bliver du kontaktet med internettilbud fra op til tre internetudbydere, der kan levere internet på din adresse.

Hvordan sammenligner du internet?

Når du sammenligner internet, skal du ikke kun sammenligne internetpriserne. Du bør også holde øje med hastigheder, gebyrer og kundefordele:

5 ting du skal holde øje med, når du sammenligner internet

Det er altid dejligt med billigt internet. Det er også dejligt med hurtigt og stabilt internet. Det er desværre ikke altid, du får dét, når du går med den laveste pris.

Hvis du vil undgå at sidde med en billig og dårlig internetforbindelse – eller at betale overpris for højere hastigheder, end du har brug for – skal du finde ud af, hvor mange du deler internet med, og hvad de bruger det til. Og så skal du læse med her.

Når du har et overblik over, hvordan du bruger din internetforbindelse, er det nemt at sammenligne internet og vælge lige præcis det tilbud, der passer til dig og din husstand.

Få tilbud på internet

1. Sammenlign internethastigheder

Jo flere der bruger nettet, jo højere hastighed har du brug for. Derfor er det vigtigt, at du har styr på, hvor mange enheder der bruger nettet samtidig, og hvad de bruger det til.

Når du har nogenlunde styr på internetforbruget i din husstand, kan du gå i gang med at sammenligne bredbåndstilbud og -hastigheder.

Du vil opdage, at internethastighed ikke bare er én ting. Den deles op i download- og upload-hastighed og angives typisk med en skråstreg, fx 20/5. Det første tal angiver download-hastigheden, det andet angiver upload-hastigheden.

2. Sammenlign download-hastighed

Når du kigger på hastigheder i din internetsammenligning, skal du først og fremmest kigge på download-hastigheden. Den er nemlig meget vigtigere for brugeroplevelsen end upload-hastigheden.

Download-hastigheden bestemmer, hvor hurtigt du kan hente noget fra nettet. Eksempelvis når du hører musik, streamer film og serier eller læser mails. En download-hastighed på omkring 20 mbit/s er typisk nok til 2-3 personer med et normalt internetforbrug.

3. Sammenlign upload-hastighed

Upload-hastigheden angiver, hvor hurtigt du kan lægge noget op på nettet. Det kan være billeder på Facebook eller videoer på YouTube.

Det er mindre vigtigt end download-hastighed, når du sammenligner internet. Langt de fleste kan nøjes med en upload-hastighed på 5-10 mbit.

Få tilbud på internet her

4. Sammenlign gebyrer og bindingsperioder

Når du har sammenlignet internethastigheder, skal du til at læse det med småt – alt det der handler om gebyrer, bindingsperioder og udstyr.

Hos nogle internetudbydere er det gratis at oprette en internetaftale – hos andre koster det op til 400 kr. Hvis du står mellem to udbydere, kan oprettelsesgebyret blive tungen på vægtskålen.

Der kan også være andre gebyrer, som er nemme at overse, når du sammenligner priser på internet. Nogle steder skal du eksempelvis betale for leje af router. Overvej, om det kan betale sig, eller om du lige så godt kan købe din egen.

Undersøg også, om du i en periode binder dig til internetudbyderne, hvis du takker ja til deres tilbud, og hvilke gebyrer der i så fald kan dukke op, hvis du opsiger aftalen før tid.

5. Sammenlign pakkeløsninger

Nogle internetudbydere laver pakketilbud, hvor du kan få internet, telefoni, TV og streaming i én samlet pakke.

Fordelen ved pakketilbud er, at der tit vil være en form for mængderabat, der gør, at du ikke kun sparer penge på internet men også på andre tjenester.

Ulempen ved pakkeløsningerne er, at den faktiske pris på internet og de forskellige tjenester kan være svær at gennemskue.

Under alle omstændigheder er det altid en god idé at tjekke, om de internetudbydere, du er i gang med at sammenligne, kan tilbyde smarte pakkeløsninger til gode priser.

Få tilbud på internet

Sammenlign internettyper: Hvad er forskellen på bredbånd og internet?

Bredbånd bruges tit som samlebetegnelse for forskellige internettyper. Det er altså et begreb for, hvordan du bliver forbundet til internettet. De mest almindelige typer internet får du via telefonstik (ADSL), kabel-TV, mobilt bredbånd og fibernet.

Når du sammenligner priser på internet, skal du have styr på, hvilke typer internet du kan få på din adresse. Din geografiske placering bestemmer også, hvor høje hastigheder du kan få. De fleste steder i Danmark kan du vælge mellem flere typer internet.

Internet via telefonstik (ADSL) er en udbredt og billig løsning, der passer til de fleste husstande med et almindeligt internetforbrug. Hvis husstanden er stor, eller du bruger nettet til tungere opgaver, eksempelvis gaming, bør du overveje fibernet.

Få tilbud på internet her

Internet via telefonstik (ADSL)

Den mest almindelige vej til at få internet i hjemmet går via telefonkablerne (ADSL). Tjek, om du har et telefonstik. Hvis du har det, kan du få internet via telefonkablerne.

Kvaliteten af internettet afhænger af, hvor du bor. Hvis du bor i et område med gode telefonkabler, kan du få en rigtig fin og stabil internetforbindelse via telefonstik.

Internet via Kabel-TV (COAX)

Med internet via kabel-TV kan du få høje hastigheder og stabilt internet – og lad dig ikke forvirre af navnet. Du kan sagtens få internet vi kabel-TV uden at skulle købe TV.

Du kan typisk få internet via kabel-TV, når du bor i byområderne. Hvis du bruger nettet til tunge opgaver og har mulighed for kabel-TV, er det en god løsning.

Ligesom at du skal have et telefonstik for at få internet via telefonkablerne, skal du have et kabel-TV-stik for at få internet via kabel-TV. Derudover skal du have en trådløs router, der sikrer, at du kan hoppe på nettet alle steder i hjemmet.

Mobilt bredbånd

Hvis du ikke har mulighed for at få internet via et kabel, kan du få mobilt bredbånd. Med mobilt bredbånd leveres dit internet via mobilmaster og ikke via kabler. Mobilt bredbånd fungerer præcis som nettet på din smartphone.

Fordelen ved mobilt bredbånd er, at det dækker i de områder, hvor kablerne ikke gør, og at du kan tage det med på farten eller i sommerhuset.

Ulempen er, at du betaler for forbrug og ikke via et fast abonnement. Det kan hurtigt blive dyrt, og det er ikke optimalt at bruge som standard internetforbindelse i hjemmet.

Fibernet

Hvis du vælger fibernet, får du adgang til det hurtigste internet i Danmark og en internetforbindelse, der ikke bliver påvirket af, hvor mange der bruger nettet samtidig.

Fibernet er smart, men det er langt fra alle, der har brug for så høje hastigheder. Så træk lige vejret og tænk dig om, inden du lader dig forblænde af, at du kan få op til 1000 mbit.

Hvis du bor alene i en lille lejlighed og primært kobler dig på nettet for at se Netflix, kan du godt klare dig for mindre. Hvis du til gengæld leder efter internet til en større husstand, hvor alle bruger nettet meget, er fibernet et godt valg.

Fibernettet er ikke udrullet i hele Danmark, og det er derfor ikke sikkert, at du kan få fibernet på din adresse endnu. Når du udfylder kontaktformularen, bliver du kun kontaktet af de internetudbydere, der kan levere fibernet på din adresse.

Få tilbud på bredbånd el. fibernet

Få tilbud og sammenlign internetpriser

Det er altid en god idé at sammenligne tilbud og priser fra flere internetudbydere, inden du beslutter dig. Så får du både den bedste pris og hastighed til dit behov.

Du kan bruge kontaktformularen til at få konkrete tilbud fra op til tre internetudbydere. Det er nemt, hurtigt og uforpligtende:

  1. Udfyld kontaktformularen og bestil tilbud. Det tager ikke mere end et par minutter. Du forpligter dig ikke til nogen af de tilbud, du får.
  2. Når du har udfyldt kontaktformularen, sender vi din forespørgsel videre til de relevante internetudbydere.
  3. Du bliver kontaktet af internetudbyderne. De ved, at de konkurrerer med hinanden om dig som kunde. Derfor giver de dig deres bedste og mest konkurrencedygtige priser og tilbud.

Sammenlign internettilbud og beslut dig for, om du vil takke ja til et af dem. Du sparer både tid og penge.

Få uforpligtende tilbud nu!