Her kan du læse om Telia. Den svenske telegigant tilbyder både mobiltelefoni, TV og bredbånd i det meste af Danmark. Telia Bredbånd leveres i flere forskellige prisklasser afhængigt af hastigheden.

Telia Danmark er en del af Telia Company, som igen er en del af den svensk-finske telegigant TeliaSonera, der ejer en lang række teleselskaber i Europa.

Telia Company er det største teleselskab i Nordeuropa. I Danmark kan du både få Telia Bredbånd, mobiltelefoni og TV.

Læs også: Sammenlign danske internetudbydere

Historien bag Telia

Telia er ligesom Telenor en af de helt gamle drenge på tele- og bredbåndsmarkedet. Selskaberne blev begge født, lang tid før nogen havde tænkt på bredbånd eller forestillet sig, at internettet en dag skulle blive en uundværlig del af de fleste skandinavers hverdag.

Telias historie går helt tilbage til 1853, hvor selskabet blev grundlagt som Kongliga Elecktriska Telegraf-Werket. Frem til 1993, hvor Telegraf-Werket blev til et aktieselskab og i den forbindelse skiftede navn til Telia AB, havde selskabet de facto monopol på telefoni i Sverige.

Telia etablerede sig på det danske marked i 1995. Dermed var Telia Danmark med til at bryde TDC’s monopol. Fra 1997 blev det muligt at få Telia Bredbånd i Danmark.

Siden deres indtog på det danske marked har Telia opkøbt og frasolgt forskellige teleselskaber og bredbåndsudbydere, blandt andre Stofa.

Telia Bredbånd

Telia tilbyder en bred vifte af bredbåndsabonnementer. Du kan både få mobilt bredbånd og internet via kabel-tv-stik (coax), telefonstik (DSL) eller fibernettet.

Telia er også kendt for at tilbyde forskellige pakkeløsninger, hvis du vil have streamingtjenester eller en sikkerhedspakke med i dit bredbåndsabonnement.

Telia Bredbånd – Priser

Telia tilbyder forskellige hastigheder i forskellige prisklasser. Jo højere hastighed, jo højere priser. Det gælder hos Telia, ligesom det gælder hos de fleste andre internetudbydere.

Brug sammenligningsværktøjet til at se priser på Telia Bredbånd ved siden af andre internetudbyderes priser.

Priserne på Telia internet afhænger af, hvor høj hastighed du har brug for, og om du vil kombinere dit bredbåndsabonnement med en sikkerhedspakke eller forskellige streamingtjenester. Hvis du i forvejen bruger mange penge på streaming, kan det være en god løsning.

Læs også: Sammenlign internet og undgå at betale overpris

Telia Bredbånd hastighedstest

Hvor hurtigt internet kan du få med Telia? Når du vælger internet, er det alfa og omega, at du vælger den rigtige hastighed. Med Telia internet kan du få hastigheder helt op til 1000 Mbit.

Vær opmærksom på, at det ikke altid er muligt for alle forbrugere at få den hastighed, der er angivet i internetudbydernes tilbudsmateriale. Det gælder alle internetudbydere og ikke kun Telia.

Hvis der eksempelvis står 100 Mbit i et tilbud, er det ikke ensbetydende med, at det er den hastighed, du får på din adresse. Ifølge reglerne skal internetudbyderne dog sikre, at minimum 80 % af forbrugerne får den lovede hastighed.

Får du den internethastighed, du betaler for? Brug hastighedsmåleren til at tjekke, hvor hurtigt internet du får lige nu.

Telia Trustpilot

Hvis du overvejer at skifte din nuværende internetudbyder ud med Telia, kan det være en god idé at tjekke, hvad andre har skrevet om Telia på Trustpilot.

Trustpilot er en gratis og uafhængig platform, hvor forbrugere kan give deres mening til kende og dele deres erfaringer med forskellige produkter og virksomheder.

På Trustpilot kan du se, om andre har vurderet Stofa til at være dårlige, under middel, middel, gode eller fremragende og læse nuværende og tidligere kunders anmeldelser.

Husk din kritiske sans, når du læser anmeldelser på Trustpilot eller andre anmeldelsesplatforme.

Telia internet til erhverv

Telia tilbyder også internet til erhverv. Hvis din virksomhed har brug for en hurtig og stabil internetforbindelse, kan I vælge Telia Fibernet. Læs mere om internet til erhverv her.

Læs også: Få oversigt over danske internetudbydere